top of page
Søg
  • Pia Frahm

Nyt kursus for mænd: Bliv bedre til at skabe tætte relationer med kvinder


I sidste uge var jeg på HR messen i Øksnehallen for at lancere et spritnyt koncept sammen med min gode samarbejdspartner Niels Krøjgaard.


Det var lidt med bævende hjerte og svedige håndflader at vi tog vores fælles nye ’baby’ ud i lyset og viste den til omverdenen. Niels og jeg har hver vores egen biks, hvor vi arbejder med forskellige ting, men vi fik idéen til et fælles projekt for over et år siden og har arbejdet hårdt på det lige siden. Så nu var det tid til at tryk-teste, om danske virksomheder er parate til LoveLifeBalance.


LoveLifeBalance er et kursus for mænd, som oplever at have svært ved sociale relationer og i særdeleshed at kommunikere med kvinder. Det er ikke et lummert ’score-kursus’, men et kursus der lærer mænd:


·        Hvordan de bliver bedre til at forstå kvinder

·        Hvordan de danner relationer med kvinder

·        Hvordan man skaber samtaler, så kvinden også synes, at det er en spændende samtale

·        Hvordan man fornemmer og forstår de relationelle dynamikker i et samspil.


Det er i virkeligheden ikke raketvidenskab, men hvis man som mand aldrig har knækket koden til det sociale samspil med kvinder, så kan det opleves som en fuldstændig umulig opgave at indlede sociale kontakt og potentielt finde sig en kæreste.

Der er faktisk mange mænd, som har det svært med den sociale kontakt og især at skulle snakke med det andet køn. Og det er der rigtig mange gode grunde til, at de aldrig rigtig har fået trænet denne kompetence og derfor føler sig kejtet og usikre.


Ensomhed og mangel på tætte relationer


Jeg har i mit arbejde gennem årene mødt mange mænd, som kommer med en overskrift, som de beskriver som ’noget med stress’, men efter lidt tid viser det sig ofte, at der også ligger en stor grad af ensomhed og savn af mening i tilværelsen som grund til deres mistrivsel og at dette skyldes manglende tætte relationer. For mange af de mænd er det enormt tabubelagt at tale om, fordi de føler sig forkerte og som en fiasko i livet, når de ikke kan finde en kæreste og rigtig mange af dem ønsker sig brændende en partner og måske også nogle flere sociale relationer generelt. Disse mænd ved ikke, at der er rigtig mange andre mænd, der har det på fuldstændig samme måde og at det faktisk er noget, man godt kan lære at blive bedre til.


Og det er så her LoveLifeBalance kommer ind, fordi vi gerne vil hjælpe de mænd med at få viden om sig selv, viden om socialt samspil og gode konkrete redskaber til, hvordan de kommer i gang med at træne deres ’relationskompetencer’ med kvinder, så de kan blive mere sikre socialt og finde den partner, som de brændende ønsker sig.


Hvorfor henvender kurset kun til mænd?

Når kurset kun henvender sig til mænd, er det fordi, at der er nogle psykologiske forskelle på mænd og kvinder, lige så vel, som der er fysiske forskelle på mænd og kvinder. De ting, som mænd, der har svært ved at kommunikere med kvinder, har brug for at lære, er typisk nogle andre, end dem kvinder, der har svært ved kommunikation med mænd, har brug for at lære. Så det er meget muligt, at der kommer et kursus til kvinder på et tidspunkt (for der er skam også ensomme kvinder, som har svært ved relationer), men når kurset i første omgang udelukkende er henvendt til mænd, er det et udtryk for, at vi gerne vil målrette indholdet mest muligt, så man får mest muligt ud af det, snarere end det er et udtryk for kønsdiskrimination. På nogen områder er mænd og kvinder forskellige og har brug for at få forskellig hjælp og det må vi endelig ikke udviske eller fornægte i ligestillingens hellige navn!

Vores erfaringer på HR messen var, at dem vi talte med syntes, at det var en rigtig spændende idé og bestemt et nyt og anderledes koncept. De fleste grinede lidt i starten, når vi fortalte om det, men sagde så, at de var sikre på, at målgruppen var derude og ville være interesseret i sådan et kursus og jeg ved fra mange af de mænd, jeg taler med i mit arbejde, at de faktisk også efterspørger hjælp til at blive bedre til kommunikation med kvinder, så målgruppen til kurset er vi overbevist om er derude!!


Men er virksomhederne klar til det?

En del af dem vi talte med, var usikre på, hvordan man skulle introducere det for medarbejderne. Hvordan kan man sige, at man som virksomhed tilbyder sådan et kursus uden at man blander sig for meget i folks privatliv? Kan man tillade sig at foreslå sådan et kursus? Skal man overhovedet forholde sig i det som arbejdsplads? Det er tydeligvis en del berøringsangst i ft. emnet.


For år tilbage var det at gå til psykolog også meget tabubelagt. Nu har alle ledere med respekt for sig selv en coach (som ofte er psykolog). For år tilbage kunne en virksomhed heller aldrig drømme om at tilbyde kurser til rygestop eller kostomlægning og vægttab, men det sker i stor stil nu. Så hvorfor ikke tilbyde kurser til medarbejdere, der ønsker at blive bedre til noget relationelt, så de kan finde sig en partner? Mange af de ting de lærer på kurset kommer dem med garanti også til gode i mange andre sociale og kommunikative sammenhænge, så der er jo ikke noget at tabe for virksomheden.


Og når nu vi de sidste mange år har talt så meget om work-life balance og ’det hele menneske på arbejdspladsen’ hvor der skal være trivsel og balance i sammenhængen mellem ens privatliv og arbejdsliv, så er det vel lige så vigtigt for den balance, at jeg har et tilfredsstillende privatliv med de tætte relationer, som jeg ønsker mig, for det må unægteligt også gøre mig til en mere glad og velafbalanceret medarbejder.


Så vi håber og tror, at Danmark er klar til at tage konceptet om LoveLifeBalance til sig – også i virksomhederne – hvad siger I?


Vi søger testdeltagere

Vi er der nu i processen, hvor vi skal teste konceptet af og det vil sige, at vi skal holde vores første LoveLifeBalance kursus. Derfor søger vi ’test-deltagere’, som passer til målgruppen (mænd der synes, den sociale kontakt til kvinder kan være noget svær), som vil være med på vores første kursus.


Kurset er et weekendkursus fra fredag aften til søndag formiddag. Datoen er ikke sat endnu. Du får det til en stærkt reduceret pris til gengæld for at give os grundig feedback, når kurset er færdigt.


Så hvis du tænker, det kunne være relevant for dig eller en du kender, og er du nysgerrig og gerne vil høre lidt mere, så ring eller skriv til mig eller Niels på:
Niels Krøjgaard – niels@humaninvestigator.dk – tlf. 40195528

Pia Frahm – mail@piafrahm.dk – tlf. 27208736
185 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page